ایران زمین؛ آشنایی با جاذبه های شهرستانی در آذربایجان شرقی، میانج نام قدیم کجا بود؟

به گزارش مجله سرگرمی، یکی از شهرستان های استان آذربایجان شرقی در گذشته با نام میانج شناخته می شد.

ایران زمین؛ آشنایی با جاذبه های شهرستانی در آذربایجان شرقی، میانج نام قدیم کجا بود؟

به گزارش خبرنگار ، کشور ایران به واسطه تمدن غنی شکل گرفته در آن، شاهد شکل گیری و تخریب شهر ها و شهرستان های زیادی بوده است. در این میان اما بعضی از شهرستان ها و شهر های تاریخی از پس روزگاران سربلند درآمده و همچنان پایدار هستند.

یکی از این شهرستان ها با نام شهرستان میانه شناخته می گردد. شهرستان میانه یکی از شهرستان های استان آذربایجان شرقی است. این شهرستان که بنابرآنچه در روایات تاریخی آمده، در گذشته با نام میانا شناخته می شد، ده ها سال قبل از میلاد مسیح شکل گرفته است. از نام های قدیمی دیگر شهرستان میانه می توان به میانج اشاره نمود. بعضی از کارشناسان تصور می نمایند که میانه با نام میانج شناخته می شد، زیرا پیش از میلاد مسیح در خط مرزی دو سرزمین ماد و پارت قرار گرفته بود. این شهرستان هم اکنون در وسط مراغه و تبریز واقع شده است.

شایان ذکر است، شهرستان میانه از 3 بخش با نام های بخش مرکزی شهرستان میانه، کاغذکنان و کندوان، 5 شهر و 403 آبادی تشکیل شده است. شهر های شهرستان میانه با نام های میانه، ترکمانچای، آچاچی، تَرک و آقکند شناخته می شوند.

شهرستان میانه آثار تاریخی متعددی را نیز در خود جای داده است که از آن میان می توان به قلعه دختر اشاره نمود. قلعه دختر در دو کیلومتری پل دختر قرار گرفته است. پل دختر در ابتدای راه میانه به زنجان روی رودخانه قزل اوزن ساخته شده است. بعضی از کارشناسان و صاحب نظران معتقدند که پایه های این پل تاریخی در دوره ساسانیان ساخته شده است، اما با توجه به شیوه معماری به کار گرفته شده در ساخت پل به نظر می رسد که پل دختر در قرن هشتم هجری ساخته شده باشد. عده ای تصور می نمایند که این پل به دست دختری از شاهزادگان ساخته شده و به همین دلیل با نام پل دختر شناخته می گردد، اما گروهی از باستان شناسان معتقدند نام دختر روی این پل گذاشته شده است تا یکی از فرشتگان آیین زرتشت که با نام ایزدبانوی ناهید شناخته می شد از آن نگهداری کند. ایزدبانوی ناهید در دین زرتشت، خدای آب و باران و فراوانی است.

یکی دیگر از جاذبه های گردشگری شهرستان میانه، مسجد سنگی تَرک است. این مسجد بنا بر آنچه کارشناسان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تشخیص داده اند، در دوره ایلخانی ساخته شده است. مسجد سنگی تَرک در تاریخ 28 مرداد ماه سال 1348 به ثبت ملی رسید.

لازم به ذکر است از جاذبه های گردشگری دیگر شهرستان میانه می توان به منطقه باستانی کاغذکنان، پل پردلیس، قلعه سنگی، آبشار بلوکان، پل شهر چای، بارگاه امامزاده اسماعیل و کاروانسرای جمال آباد اشاره نمود.

cruisero.ir: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس ها

ecods.ir: کد الکترونیک: مجله فناوری و گجت های هوشمند

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 23 فروردین 1401 بروزرسانی: 23 فروردین 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 25785

به "ایران زمین؛ آشنایی با جاذبه های شهرستانی در آذربایجان شرقی، میانج نام قدیم کجا بود؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ایران زمین؛ آشنایی با جاذبه های شهرستانی در آذربایجان شرقی، میانج نام قدیم کجا بود؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید